FOTO NATJEČAJ


Centar za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” objavljuje

poziv za sudjelovanje u fotografskom natječaju pod sloganom I mi to možemo

Sudjeluj i ti  u akciji „I mi to možemo“

Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ Split objavio je natječaj za izbor fotografija pod nazivom „I mi to možemo“. Cilj ovog natječaja je osvijestiti sugrađane kako su i osobe s intelektualnim teškoćama dio društva našeg grada.

Osobama s intelektualnim teškoćama najčešće su uskraćene aktivnosti svakodnevnog života, sportovi, hobiji i druženja jer ih se smatra drugačijima, a zapravo se svakog dana bore za svoju mrvu neba.  Oni podjednako kao i mi zaslužuju uživati prava koja im omogućuju društvenu uključenost i prihvaćanje.

Upravo kako bi poslali poruku o različitosti među ljudima, različitostima u njihovim sposobnostima, vještinama, intelektualnim kapacitetima, osobnostima i interesima, pred sudionike ovog natječaja stavljamo izazov.

Želimo da i sudionici natječaja uđu u njihov svijet, pruže si priliku da ih upoznaju u njihovoj dubini i fotografijom pokažu da i oni to mogu.

Na svojim fotografijama prikažite kako osobe s intelektualnim teškoćama nemaju nikakve posebne potrebe već univerzalne ljudske potrebe za ljubavlju, pripadanjem, učenjem, stvaranjem, življenjem…

Potrebno je samo pratiti uvjete natječaja u svega par koraka:

  • svatko može poslati do 10 fotografija

  • fotografije se šalju do 23. studenog 2018. na mail i.mi.to.mozemo@gmail.com

  • u mailu je potrebno navesti i svoje podatke i  kontakte te svaku poslanu fotografiju označiti rednim brojem od 1 do 10

  • veličina pojedine fotografije ne smije prelaziti 2 MB

  • fotografije trebaju slati poruku o različitosti među ljudima, njihovim kvalitetama i mogućnostima. Također trebaju naglašavati mogućnosti i jake strane osoba s intelektualnim teškoćama.

Odabrane fotografije biti će postavljene na izložbi povodom Međunarodnog dana invalida 3. prosinca 2018. Najbolje fotografije biti će nagrađene paketom proizvoda koji se izrađuju u okviru Odjela za pružanje socijalnih usluga osobama s intelektualnim oštećenjima – Firule. Nakon navedene izložbe fotografije  će biti izložene u javnim ustanovama i školama kako bi širile poruku autora.

Stoga uzmite fotoaparate u svoje ruke i sudjelujte u podizanju svijest našeg društva. Sretno svima!

Za dodatne informacije možete kontaktirati :

Janina Pavić Jadrić
email: janina.pavic@gmail.com
mob: 098 827 365